mandag den 16. februar 2009

COWIs første faglige blog i luften - omsider

Vi har taget tilløb til det længe. Startet flere projekter og lagt næsten lige så mange til hvile igen i løbet af det sidste år. Hver gang er blogprojekterne strandet på tid og ressourcer. I en hverdag som rådgiver kommer kunden og projektet selvsagt altid først - og et nyt projekt kan sende ellers glimrende blogplaner på ferie på ubestemt tid.

Men i fredags lykkedes det: Den første COWI-støttede blog gik i luften på www.baeredygtigt-byggeri.dk. Skribenten er specialist i bæredygtighed og design-ingeniør Niels Varming hos COWI, der er gået til det - for ham - næsten ukendte format med stor entusiasme.

Bloggen er en faglig blog, hvor Niels skriver om sit speciale- og interesseområde, bæredygtigt byggeri. Niels brænder for emnet og han mener noget om det, og dermed opfylder han netop de retningslinjer og den blogpolitik, som jeg tidligere har lagt ud her på bloggen.

Bloggen er hans egen
Niels Varmings indlæg bliver ikke godkendt af nogen chef, og holdningerne er hans egne. Her i starten får han en smule sproglig sparring for at vænne ham til at skærpe sine formuleringer og vinkle sine holdninger klart, men ellers er det en "Niels Varming blog", som COWI så støtter.

Bloggens design ligner ikke COWIs, men det står højt og tydeligt på den, at Niels' tilhørsforhold er hos virksomheden, og at det bl.a. er hans arbejde, han vil blogge om.

Hvorvidt vi kan holde tungen lige i munden og konceptet klart med bloggen vil tiden vise. Men som udgangspunkt synes jeg egentlig at den kunne være en en god model på en type "uafhængig faglig virksomhedsblog".

Flyvende start
Det er selvfølgelig stadig alt for tidligt at sige, om bloggen kan engagere og opbygge en læserskare, men starten har været mere end tilfredsstillende.

Da bloggen gik i luften i fredags reklamerede vi for den på COWIs intranetportal og på forsiden af www.cowi.dk. Desuden adviserede vi Google om den. Siden fredag har bloggen haft knap 100 besøg og det første indlæg har allerede fået et par relevante kommentarer. I dag mandag ligger den øverst på side to i en Google-søgning på "Bæredygtigt byggeri" - så jeg er vældig godt tilfreds.

Åbenhed omkring præmisserne
Sammen med bloggen har vi på hjemmesiden offentliggjort retningslinjer og blogpolitik. Tanken er, at jo mere åbenhed og gennemsigtighed, vi kan tilbyde omkring tilblivelsen af COWI-støttede blogs, jo bedre kan læserne vurdere deres troværdighed.

2 kommentarer:

Anonym sagde ...

meget interessant, tak

Anonym sagde ...

I will not acquiesce in on it. I over precise post. Specially the title attracted me to study the intact story.